Welkom op onze nieuwe website!

Spitse verdrietig: ''Dat gesprek kwam hard binnen bij me''

Op het laatste moment moet Sherida Spitse de Olympische Spelen aan zich voorbij laten gaan. De recordinternational van Oranje raakte maandag op de training geblesseerd.

Spitse liep de blessure aan haar knie op toen ze een bal van keepster Barbara Lorsheyd wilde tegenhouden. "Toen ik op de grond lag, hoopte ik dat de pijn weg zou trekken. Maar toen ik wegwandelde, voelde het nog steeds niet goed", vertelt de 31-jarige middenveldster aan NU.nl.

Dinsdag onderging Spitse een MRI-scan, waarna een gesprek met de dokter en bondscoach Sarina Wiegman volgde. "Dat gesprek kwam hard binnen bij me. Ik heb een tijdje op mijn kamer gezeten, terwijl Sarina het aan de groep vertelde. Die werd er stil van. Bijna iedereen had het er moeilijk mee", is Spitse eerlijk.

Het valt haar rauw op haar dak, zo is ze duidelijk. "Ook bij het team. Het is klote. Mensen zeggen nu: laat het verdriet toe, neem je rust. Maar ik wil ook niet te lang bij de pakken neerzitten", vervolgt de speelster van Ajax, die vrijwel nooit geblesseerd is.

"Het team heeft een olympische droom en voor mij valt die droom nu in duigen. Dat doet zeer", geeft Spitse aan. Ondanks de huidige situatie geeft ze haar Olympische droom niet op. "Ik ben nog niet klaar, over drie jaar kan ik op de Spelen in Parijs staan. En die tweehonderdste interland komt er ook wel."

Woensdag, als de OranjeLeeuwinnen hun debuut maken op de Spelen, is Spitse aanwezig in het Miyagi Stadion. Ze besluit: "Ik ben blij dat ik die wedstrijd nog even mag meemaken. Bij de wedstrijdbespreking ga ik ook nog iets zeggen tegen de ploeg, dat heb ik al klaarstaan. En dan weet ik zeker dat die meiden het oppakken tegen Zambia. We zijn een hecht team."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
SC Heerenveen V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
Ajax V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord V -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
ADO Den Haag V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle V 7 5 13
2 Feyenoord V 6 4 11
3 FC Twente V 6 11 10
4 Ajax V 6 8 10
5 PSV V 6 5 10
Bekijk de hele stand