Spitse twijfelt: "Ik heb mijn vraagtekens erbij of het slim is"

Sherida Spitse
Sherida Spitse Foto: © Pro Shots

Vanaf komend seizoen spelen wordt de Pure Energie Eredivisie uitgebreid met Fortuna Sittard en Telstar. Ajacied Sherida Spitse twijfelt of dit goed is voor de kwaliteit binnen de Nederlandse competitie.

"Ik weet niet of dat de beste keus is", vertelt Spitse bij het Algemeen Dagblad. "Ik zeg altijd wat ik vind, dus nu ook. Ik heb mijn vraagtekens erbij of het slim is. Waar halen we de speelsters vandaan? Ze zullen er vast goede ideeën over hebben, maar ik vraag het me af."

"Je wilt kwaliteit behouden binnen de competitie", vervolgt Spitse. "De meiden die nu vanuit de eredivisie aansluiten bij Oranje doen het heel goed, maar je wilt dat dat zo blijft. De top van de competitie ontwikkelt zich, maar ik hoop dat de rest ook aansluit. Ook wat betreft de plekken waar we spelen. Bij sommige clubs is het niet top – en die uitstraling wil je wél hebben binnen de eredivisie."

"Deze wedstrijden komen ook op tv, iedereen ziet het, dus wil je dat er stappen gemaakt worden. Iedereen zal mee moeten, niet alleen de drie bovenste clubs. Bij sommige clubs is het niet top – en die uitstraling wil je wél hebben", besluit de international van de OranjeLeeuwinnen.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand