Spitse trots na CL-avontuur: "Alleen moet dit niet eenmalig zijn"

Sherida Spitse in het shirt van Ajax
Sherida Spitse in het shirt van Ajax Foto: © BSR Agency

Ajax speelde woensdagavond op Stamford Bridge met 1-1 gelijk tegen Chelsea. Het was voor de Amsterdammers na de eerdere 3-0 nederlaag niet genoeg om de halve finales van de UEFA Women's Champions League te bereiken, maar toch zijn ze bij Ajax meer dan trots.

In de slotfase gooide coach Suzanne Bakker alles op de aanval. "Dat zegt wel wat over hoe wij in de wedstrijd zaten. We hebben tegen elkaar gezegd: 'natuurlijk, we staan 3-0 achter, het gaat heel moeilijk worden, maar we willen onszelf wel laten zien'. Ik denk dat we dat de gehele wedstrijd hebben gedaan. Natuurlijk zijn er fases dat zij wat makkelijker spelen. Ze zijn wat sterker aan de bal, laten de bal wat makkelijker gaan", zegt captain Sherida Spitse bij de NOS.

Ze gaat verder: "Ik denk dat we al met al wel weer een Ajax hebben laten zien wat we heel veel in de Champions League hebben laten zien. Natuurlijk ga je dan voor de 2-1, om die wedstrijd nog te winnen. Die kans hadden we ook. Helaas net niet", zegt de verdedigster. "Ik ben trots op het elftal. We hebben een jonge ploeg, maar toch dit laten zien ondanks een 3-0 achterstand. We hebben er alles uit gehaald. Dat mogen we meenemen en daar mogen we trots op zijn."

Spitse heeft er vrede mee dat het Europese avontuur van Ajax erop zit. "We vertrekken met opgeheven hoofd. Je weet dat het heel lastig wordt, maar ik vind dat wij hebben laten zien wat we kunnen. We zijn volwassener geworden in ons spel. En we zijn fitter geworden. Dat heb je nodig in de manier van spelen die wij met Ajax willen: met druk vooruit, met voetbal, met lef. Daarin hebben we echt stappen gezet. Alleen moet dit niet eenmalig zijn. We willen naar het niveau van de internationale top", klinkt het.

Lees meer:
0 reacties