Spitse: "Soms krijg ik tranen in mijn ogen als ik beelden terugzie"

Sherida spitse 5fcdf591cc7de
Sherida spitse 5fcdf591cc7de Foto: © Pro Shots

Vrijdagavond komt Sherida Spitse voor de 200e keer in actie voor de OranjeLeeuwinnen. Een bizar aantal, zo vindt ze zelf.

Haar 200e duel speelt ze tegen Engeland, waar Sarina Wiegman nu de bondscoach is. "Sowieso leuk dat twee van mijn oude coaches erbij zijn: Sarina Wiegman en Arjan Veurink, die nu allebei voor Engeland werken. Als ik erover nadenk, 200 interlands, bizar gewoon."

Ze vervolgt: "Dat ik, Sherida uit Sneek, de geschiedenisboeken inga… Tsja, wat moet ik daarvan zeggen? Dat ik de Olympische Spelen in Japan moest missen vanwege een blessure is een groot gemis", zegt Spitse in De Telegraaf.

Haar ogen zijn echter gericht op de Spelen van Parijs in 2024. "Daar hoop ik bij te zijn. Of er ooit nog iemand over mij heengaat qua interlands? Dat wordt best lastig. Het hangt er sowieso ook vanaf hoe lang ik doorga, haha."

"Wat mij betreft ben ik in ieder geval nog niet klaar", is Spitse van mening. "Als ik nog vijf jaar voor Oranje speel, kom ik misschien wel uit op 260. Ik wil alleen niet te veel in de toekomst kijken. Gewoon fit blijven, plezier hebben en lekker voetballen! Zo heb ik het altijd gedaan", aldus de middenveldster.

De mooiste wedstrijd die Spitse ooit speelde is de EK-finale. "We speelden in de Grolsch Veste, het stadion van mijn oude club FC Twente. Dat was extra speciaal, zeker omdat het nu stijf uitverkocht was."

"We kwamen achter, maar voelden allemaal: er is niets aan de hand", weet ze nog. "We kantelden de wedstrijd en in de slotfase, toen de zege al zo goed als binnen was, stonden we allemaal met waterige ogen op het veld. Echt een kippenvelmoment."

"Het kon gewoon niet mooier, met ons eigen publiek erbij. Soms krijg ik tranen in mijn ogen als ik de beelden terugzie. Mijn medaille hangt op zolder in een prijzenkast, al kijk ik er niet heel vaak naar. Als ik gestopt ben, landt het misschien pas écht bij me", besluit Spitse.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand