Spitse reageert: "Vind het dieptriest, het doet zeer als je dat ziet"

Sherida Spitse in actie namens de OranjeLeeuwinnen
Sherida Spitse in actie namens de OranjeLeeuwinnen Foto: © Pro Shots

Sherida Spitse heeft zondag vol ongeloof zitten te kijken naar de gebeurtenissen rondom Ajax - Feyenoord. De captain van de vrouwentak van de Amsterdamse club vindt het 'heel erg', zo reageert ze bij ESPN.

"Ik vind het diep- en dieptriest, dat dat zo moet gaan voor een club die ook in je hart zit. Ik vind dat wel heftig om te zien. Kinderen die naar de wedstrijd gaan gaan, opa's en oma's die daar naartoe gaan om met hun kinderen of kleinkinderen te gaan kijken", zegt Spitse. "Als dat dan zo door een aantal, ja... wat moet ik ervan zeggen, eigenlijk randdebielen wordt... Misschien is het een beetje grof gezegd, maar dat vind ik wel. Dat dat zo wordt verziekt. Ik vind dat heel heftig. Ik vind het heel erg", geeft de middenveldster aan.

Het komt ook binnen bij de vrouwentak van Ajax, zo zegt Spitse. "Wij zijn onderdeel van de club. Dat doet zeer, als je dat dan ziet. Als je ziet dat de hele hoofdingang helemaal aan gort wordt geholpen. Dan denk ik: het is toch je club. Ik snap wel dat er frustratie is, ik snap dat het niet loopt en dat dingen niet gaan zoals je graag wil. Dat vindt iedereen."

"Maar om dan zo je hele club te vernielen... En er zijn heel veel mensen die wel daar met alle liefde naartoe gaan en die wel de club steunen. Je hebt er een aantal tussen, die moet je eigenlijk niet meer toelaten", is de recordinternational van Oranje duidelijk.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand