Spitse opgelucht: "Deze moesten we winnen, gewoon voor het gevoel"

Sherida Spitse in actie namens de OranjeLeeuwinnen
Sherida Spitse in actie namens de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen hebben de eerste drie punten van de EK-kwalificatie binnen. Dinsdagavond werd er met 1-0 gewonnen van Noorwegen. Het zorgt voor opluchting bij Sherida Spitse.

"We staan hier wel wat blijer in vergelijking met de wedstrijd van vrijdag (na de nederlaag tegen Italië, red.). We hebben drie punten. We hebben goed gespeeld. Er zat veel energie in", reageert de captain na het laatste fluitsignaal bij de NOS. "Ik denk dat we niet heel veel hebben weggegeven. Aan de bal was het vele malen beter dan de afgelopen wedstrijd."

Waar dat aan ligt? "Meer geloof, vertrouwen, energie. Dat hebben we ook nodig. Het publiek, dat helpt ook. En ballen naar de juiste kleur spelen, de controle houden. Je voelt dat je dan controle hebt in de wedstrijd. Dan ga je ook lekker voetballen, dan krijg je vertrouwen, dan gaan we acties maken, dan gaat het publiek meedoen. Dat is mooi", zegt Spitse.

Na de nederlaag in Italië zijn er harde noten gekraakt. Of de recordinternational van Oranje een grote rol heeft moeten spelen om het zelfvertrouwen weer terug in de ploeg te krijgen? "Nee, dat hebben we met z'n allen gedaan. Zowel de speelsters die hier al wat langer zitten als de jongere meiden. We doen dat met z'n allen. Wij zijn één team met elkaar. Of we nou winnen of verliezen. Wij hebben al zoveel met elkaar opgebouwd, dat is niet zomaar weg."

Spitse is opgelucht na de nipte zege: "Ik haat verliezen, wij haten allemaal verliezen. Dit is lekker. Deze moesten we ook winnen, gewoon voor het gevoel. Je speelt om te winnen. Dat hebben we vandaag (dinsdag, red.) goed gedaan."

Lees meer:
0 reacties