Spitse nog lang bij Oranje? "Logisch dat het uiteindelijk stopt"

Sherida Spitse
Sherida Spitse Foto: © BSR Agency

Nu de OranjeLeeuwinnen niet naar de Olympische Spelen gaan komende zomer, kan de blik alvast vooruit naar het EK 2025. De vraag is of alle ervaren speelsters van nu er dan nog bij zijn.

Voor de 33-jarige Spitse zou het eindtoernooi in Zwitserland zomaar de laatste kunnen worden. "We hebben een aantal oudere speelsters tussen 31 en 33 en we weten allemaal dat andere meiden die rol moeten gaan oppakken", stelt de aanvoerder in het Algemeen Dagblad. "Wanneer dat is, dat weet ik niet. We hebben het er onderling ook niet over gehad. We hebben met deze groep veel bereikt en mooie dingen laten zien, maar dat een aantal uiteindelijk stopt, is logisch."

De middenvelder denkt dat het wel realistisch is om aan te nemen dat ze de volgende Spelen niet meer gaat halen als speelster. "Maar zeg nooit nooit", voegt ze toe. "Wie weet als ik me goed voel en plezier blijf houden. Het is nog heel ver weg. Ik denk nog niet aan stoppen, want ik vind dit het mooiste wat er is. Ik heb heel veel ook wél bereikt: prijzen met clubs en met Oranje en veel toernooien. Daar mag ik trots op zijn.”

Lees meer:
0 reacties