Spitse: "Niet gelijk denken dat Twente helemaal van de kaart is"

Sherida Spitse bij Ajax
Sherida Spitse bij Ajax Foto: © BSR Agency

Ajax speelde donderdagavond de inhaalwedstrijd tegen AZ. De Amsterdammers kwamen nauwelijks in de problemen en wonnen met 3-0.

"Je kan wel zeggen dat wij heer en meester waren", zo is de mening van Sherida Spitse bij ESPN. "Ik denk dat zij een kans hadden, verder de hele wedstrijd niks. We wisten dat AZ een goede ploeg was, er lopen een aantal goede speelsters rond."

"Een wedstrijd is nooit makkelijk, maar we weten ook wat we zelf kunnen. Als we zelf uitvoeren wat we kunnen, dan kunnen wij van iedereen winnen. Dat hebben we laten zien, dat het verschil toch wel weer iets groter is", aldus de captain van de ploeg uit Amsterdam. Door de zege is het kampioensfeest van FC Twente uitgesteld tot minimaal 1 mei.

Of dat ook nog meespeelde bij de Amsterdammers? "Twente moet de wedstrijden zelf gaan winnen. Wij willen niet onze wedstrijd verliezen en dat zij daardoor kampioen worden. Zij moeten de wedstrijd volgende week gaan winnen. Het is aan ons om die druk daar een beetje op te houden", vindt Spitse. "We weten ook allemaal dat we ver uit elkaar staan. Realistisch moeten we wel zijn."

"Of het wel nog een beetje kriebelt? Ik heb die wedstrijd wel gezien tegen Utrecht. Dan spelen ze gelijk, dat scheelt nog wel. Maar het gaat niet heel makkelijk. Dat ziet iedereen. Maar al met al staan ze wel genoeg punten voor om een keer zo'n wedstrijd te hebben. Je moet ook niet gelijk denken dat Twente helemaal van de kaart is, vind ik dan. Een beetje de druk erop houden, dat is wat wij kunnen doen. Verder hebben wij geen controle over Twente", aldus Spitse.

Lees meer:
0 reacties