Spitse na allesbeslissende corner: "Ik dacht: 'Dit is het moment'"

Sherida Spitse aan de bal
Sherida Spitse aan de bal Foto: © BSR Agency

Sherida Spitse hielp Ajax dinsdag naar de kwartfinales van de UEFA Women's Champions League. De captain zag haar hoekschop via het hoofd van AS Roma-speelster Zara Kramzar binnenvallen.

Het was geen gelukje, zo vertelde Spitse na het laatste fluitsignaal aan De Telegraaf. Bij het nemen van de hoekschop moest de ervaren speelster denken aan de woorden van haar tactical trainer. "Ik had er laatst een keer met hem over gesproken. Hij zei: je moet het niet alleen een keer vanaf de middenlijn proberen, maar ook rechtstreeks uit een corner. Gewoon doen."

"Toen ik daar stond dacht ik: ’Dit is het moment'", zegt Spitse, die ook haar ploeg instrueerde. "Ik schoof iedereen voor de keeper, want die houden er niet van als ze geen zicht hebben. Vervolgens moest ik de bal nog wel goed raken, op de juiste manier en met de juiste snelheid."

Ze gaat verder: "Er zat inderdaad nog een tegenstander aan, maar de trap was volgens mij perfect. Kijk: als ik hem verkeerd had getrapt, was die bal er helemaal niet ingegaan", weet Spitse. Het foefje lukte en dus won Ajax. Het zorgt voor veel emotie bij de recordinternational van Oranje. "Ja, absoluut. Maar dit is ook wie ik ben als persoon. Hier leef ik voor, hier doe ik alles voor en hier zet ik heel veel voor opzij."

"Als ik dan dit kan waarmaken met de club waar ik al mijn hele leven voor ben, de club waar ik het liefst prijzen mee win, de club waarmee ik heel ver in de Champions League hoop te komen, ja dan vloeien er tranen", zegt Spitse. "Kijk: ik moet er heel veel voor laten en nog meer voor doen, maar dat doe ik graag voor mijn club. Maar het is makkelijker gezegd dan gedaan."

Lees meer:
0 reacties