Spitse met blessure richting Oranje? "Ik moet nog even afwachten"

Sherida Spitse aan de bal namens Ajax
Sherida Spitse aan de bal namens Ajax Foto: © BSR Agency

Ajax kan terugkijken op een bijzonder seizoen. De Amsterdamse club beleefde een fraai avontuur in de UEFA Women's Champions League, maar greep ondertussen naast de landstitel. Maandag werd er toch nog een prijs gepakt: de KNVB Beker.

"Gelukkig hebben we toch nog de beker gewonnen", klinkt Sherida Spitse enigszins tevreden. De captain van Ajax kon vanwege een voetblessure niet in actie komen in de finale. "Er is niets kapot, maar ik moet nog wel even afwachten. Ik ga ervan uit dat ik er volgende week gewoon sta", zegt Spitse tegenover de NOS.

De bekerfinale was het einde van een lang seizoen voor de ploeg van Suzanne Bakker. Er kwamen acht wedstrijden op Europees niveau bij, maar volgens Spitse heeft dat Ajax niet de titel gekost. "Tuurlijk, er zijn meer wedstrijden bijgekomen, maar ik vind dat het daar niet aan mag liggen. Het heeft gewoon niet zo mogen zijn", klinkt het.

Spitse baalt van het mislopen van de landstitel en stiekem ook nog van de uitschakeling in de UEFA Women's Champions League. "Ik denk dat we Chelsea hadden kunnen verslaan, ook al zijn zij op papier het betere team met de grotere namen. Maar ik ben natuurlijk ook heel trots. Niemand had dit verwacht, ik ook niet. We hebben onszelf echt laten zien en zoveel fans aan ons gebonden", doelt de ervaren middenveldster annex verdedigster op de hoeveelheid supporters die de weg naar de Johan Cruijff ArenA vonden.

De aanvoerster gaat verder: "Als Ajax zijnde willen we meedoen met de Europese top en prijzen pakken, daar werkt iedereen hard aan. In de drie jaar dat ik hier ben, hebben we twee keer de beker, een keer de landstitel en een keer de Eredivisie Cup gewonnen. Met het Europese succes van dit jaar valt alles wel een beetje op z'n plek."

Ajax is op de goede weg, zo denkt Spitse. "Ik denk dat de club moet blijven investeren en we bijvoorbeeld nog vaker in de Arena kunnen spelen. We moeten hierop voortborduren."

Lees meer:
0 reacties