Spitse legt uit: "Ik heb al veel vragen gekregen over kaartjes"

Sherida Spitse bij de training van de OranjeLeeuwinnen
Sherida Spitse bij de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen nemen het vrijdagavond in de halve finale van de Nations League op tegen Spanje. Op het afgelopen WK werd Nederland nog uitgeschakeld in de kwartfinale door de latere wereldkampioen. Sherida Spits heeft veel vertrouwen in haar ploeg voor vrijdag.

"We zijn beter dan op het WK", zo vertelt Spitse in gesprek met Omrop Fryslân. "Vooral aan de bal is het beter geworden. En we zijn nu fitter. We kunnen het langer volhouden." Mocht Nederland winnen, dan plaatsen de Leeuwinnen zich voor de Olympische Spelen in Parijs van aankomende zomer.

Of Oranje nu wint of verliest, aankomende woensdag spelen de Leeuwinnen in het Abe Lenstra Stadion. Dat betekent dat Spitse terugkeert in Heerenveen, waar ze eerder speler was. "Dat vind ik mooi. Ik heb er toch vijf jaar gevoetbald. Mooi in het noorden, iedereen kan komen."

Opeens heeft Spitse er heel veel vrienden bij. "Ik heb al veel vragen gekregen over kaartjes. Alleen ik heb niet honderd kaarten die ik kan weggeven", aldus Sherida Spitse.

Lees meer:
0 reacties