Spitse: "Je ziet dat Spanje nog net even iets beter is dan wij"

Marisa Olislagers en Sherida Spitse
Marisa Olislagers en Sherida Spitse Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen moesten vrijdagavond de meerdere erkennen in Spanje. Sherida Spitse zag dat de thuisploeg een maatje te groot was voor Oranje.

"We hadden ook wel vertrouwen, ook in de wedstrijd. Je ziet dat Spanje nog net even iets beter is dan dat wij zijn. Met name aan de bal. Verdedigend hadden we er als collectief korter op moeten zitten. Dat hebben we niet goed gedaan", is haar analyse bij de NOS.

Waar het aan lag? "We kwamen niet in de duels en hadden dat beter moeten afstemmen. Spanje, dat natuurlijk een topland is, bewoog goed door, waardoor we overal te laat kwamen. Dan kunnen zij heel goed voetballen. Dan is het echt afstemmen."

In de tweede helft ging het volgens Spitse wel beter. "We hebben een aantal mogelijkheden gecreëerd. Die goal, net voor rust, dat was een cruciaal moment. Die had niet mogen vallen", is het oordeel. "Maar goed, we hebben nog wel een kans. Daar zijn we heel blij mee."

"We spelen thuis met het publiek achter ons. Zo moeten we het ook ingaan. Dit is zuur, hier baal je van. Maar we hebben nog een kans. Dan gaan we het woensdag met z'n allen doen", doelt de recordinternational op het treffen met Duitsland van woensdag.

Lees meer:
0 reacties