Spitse: "In voetbal is alles mogelijk, ook met jonge speelsters"

Sherida Spitse aan de bal
Sherida Spitse aan de bal Foto: © BSR Agency

Ajax speelt dinsdagavond misschien wel de grootste wedstrijd in het bestaan van de club. De Amsterdammers staan in de kwartfinale van de UEFA Women's Champions League tegenover Chelsea. Daarbij kent de jonge ploeg van Ajax geen angst, zo benadrukt Sherida Spitse.

Ajax wil voetballen, zo zegt de captain van Ajax tegenover Forbes. "We zijn niet bang. We spelen, misschien kun je het zo zeggen, met een klein beetje attitude. Dat is Ajax", geeft de recordinternational aan. Spitse is dinsdagavond geschorst, maar probeert er alsnog te zijn voor haar teamgenoten. "Ik zeg tegen ze dat ze hier niet zijn omdat ze niet kunnen voetballen, maar omdat ze goed zijn."

"Natuurlijk gaan er wel eens dingen mis tijdens een wedstrijd, maar dat maakt niet uit. Je kunt fouten maken, maar dan moet je opnieuw om de bal vragen. Als je dat niet doet, word je bang", zegt Spitse. Ze merkt dat het behalen van de kwartfinales veel doet met Ajax. "Het betekent veel voor de club, maar ook voor de mensen die samen met ons keihard werken om dit te bereiken."

Ze gaat verder: "Je moet investeren in het vrouwenvoetbal en dat is wat de club doet. Wij maken stappen met Ajax. Jonge meisjes hebben de mogelijkheid om in de Johan Cruijff ArenA te spelen. We kunnen fulltime met onze sport bezig zijn, het niveau gaat steeds meer omhoog. In de Champions League kunnen we meedoen, omdat onze voetbalvaardigheden goed genoeg zijn om ons te vergelijken met de rest van de teams in Europa."

"Niemand dacht dat we door zouden gaan naar de kwartfinales en tegenover Chelsea zouden staan. Niemand. In voetbal is alles mogelijk. Ook met jonge speelsters", aldus Spitse.

Lees meer:
0 reacties