Spitse geniet in Breda: "Dat is wel echt een twaalfde man voor ons"

Sherida Spitse
Sherida Spitse Foto: © BSR Agency

De opluchting is groot bij de OranjeLeeuwinnen na de nipte overwinning op Noorwegen. Oranje herpakte zich na de nederlaag tegen Italië, zo zag Sherida Spitse.

De Leeuwinnen kwamen in Breda al vroeg op voorsprong via Lineth Beerensteyn en verdedigden die kleine marge vervolgens. In de slotfase werd het nog wel even spannend: Noorwegen kreeg nog wat mogelijkheden op de 1-1. "Zij gaan dan natuurlijk pompen", zegt Spitse daarover. "Maar voor de toeschouwer is dat spannender dan voor ons. Wij hebben namelijk de controle."

"Iedereen heeft gezien dat we beter hebben gespeeld. We hebben laten zien dat we ons herpakt hebben. Er zat veel energie in en we hebben niet veel weggegeven. Aan de bal was het vele malen beter dan in de vorige wedstrijd", geeft de captain aan tegenover NU.nl.

Na de nederlaag tegen Italië zijn er harde noten gekraakt en dat had effect. "Het gevoel is niet zomaar weg. Speelsters die er lang bij zitten, maar ook jonge speelsters spreken zich uit. We doen dit met z'n allen. We hebben al zoveel met elkaar opgebouwd", aldus Spitse, die ook weet dat Oranje een paar routiniers mist. "Dat hoort bij voetbal. We hebben nog steeds een goede groep, maar soms is het even passen en meten en wat meer afstemming zoeken met elkaar."

Ze gaat verder: "Waar je met de ene ploeggenoot bijvoorbeeld al tien jaar speelt, speel je nu met iemand die je pas twee jaar kent. Dat is even schakelen. Maar we hebben nog steeds kwaliteit in onze groep." De recordinternational van Oranje genoot van de Oranjefans in Breda. "Het is heerlijk om thuis te spelen. Onze supporters zijn fantastisch. Ze maken altijd lawaai, ze zijn heel erg aanwezig. Dat voel je wel. Dat is wel echt een twaalfde man voor ons. Het publiek vindt het mooi als er acties gemaakt worden. De fans gaan daar helemaal in mee. Dat haalt het beste in ons naar boven."

Lees meer:
0 reacties