Spitse: "Geloof dat ik wel binnen de voetbalwereld te zien blijf"

Sherida Spitse bij de OranjeLeeuwinnen
Sherida Spitse bij de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Sherida Spitse groeide op bij VV Sneek. In haar jeugd was de recordinternational van Oranje 'altijd aan het voetballen'. Ze had destijds echter geen vrouwelijke rolmodellen.

"Ik had toen Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart als voorbeelden. Mannen dus, vrouwelijke voorbeelden had ik toen ik jong was niet", vertelt Spitse in een interview met Metro. "Je zit nu veel meer vrouwenvoetbal op televisie, dus meisjes mogen en kunnen dromen. Jongetjes trouwens ook."

Inmiddels kan er ook gedroomd worden van spelen in volle stadions. Spitse speelde met Ajax in de UEFA Women's Champions League in de Johan Cruijff ArenA. "Volle stadions ken ik natuurlijk al van het Nederlands Elftal en nu gebeurde het ook met Ajax in de Champions League. Dat is waar je eigenlijk veel vaker naartoe wil. In Engeland zijn de vrouwen van Arsenal bijna uitverkocht."

"Daar doen wij het al sporters voor, daar leven we voor. Je wilt mensen die het leuk vinden om naar je te kijken aan je binden, dat is wat met Ajax dit seizoen in de ArenA is gebeurd", aldus de verdedigster, die hoopt ook na haar carrière als speelster actief te kunnen blijven in het voetbal: "Ik geloof dat ik wel binnen de voetbalwereld te zien blijf en ik denk op dit moment als coach. Dat lijkt me fantastisch om te doen. Ik denk dat ik me dan tegelijkertijd ook kan inzetten voor meisjes in de sport. Dat moet qua tijd lukken, want dat doe ik nu ook."

Sherida Spitse op de training van de OranjeLeeuwinnen
Spitse als bondscoach van Oranje? "Staat in de sterren geschreven" Lees ook
Lees meer:
0 reacties