Spitse gaat in op relatie met Bakker: "Dan praten we met elkaar"

Sherida Spitse aan de bal namens Ajax
Sherida Spitse aan de bal namens Ajax Foto: © BSR Agency

Het NRC kwam afgelopen weekend met een reconstructie over waarom Ajax na dit seizoen afscheid neemt van coach Suzanne Bakker. Daarin werd ook de relatie tussen Bakker en captain Sherida Spitse uitgelicht.

"De samenwerking tussen Spitse en Bakker is zakelijk. Net als sommige andere speelsters stoort Spitse zich aan het feit dat Bakker niet altijd een plan B heeft klaarliggen voor bepaalde wedstrijdsituaties. Maar ze waakt ervoor op de stoel van coach te gaan zitten, zeker nu ze zelf coach-aspiraties heeft", zo wist het NRC onder meer te melden. Spitse zelf heeft 'absoluut niets' met de reconstructie te maken gehad, zo benadrukt ze bij ESPN.

"Ik wil me daar helemaal niet mee bezig houden en ook eigenlijk helemaal geen aandacht aangeven. Of ik het heb gelezen? Ja, maar wat ik zeg: ik wil me voornamelijk richten op het voetbal. Ik wil daar eigenlijk helemaal niet teveel aandacht aan schenken op dit moment, want volgens mij hebben we een hele belangrijke wedstrijd dinsdag weer", doelt de ervaren speelster op het treffen met AS Roma.

Spitse wil de koppies bij elkaar houden in Amsterdam. "We hebben samen een doel, dat zijn de trainingen en de wedstrijden spelen. Wat er allemaal geschreven en gezegd wordt, we weten allemaal dat dat gebeurt in de voetballerij. Daar moeten we niet teveel aandacht aan geven, want dat is denk ik wat ze graag willen."

De captain gaat ook in op haar relatie met Bakker: "We hebben een prima relatie, we hebben prima contact. Als het gaat over trainingen, als het gaat over wedstrijden, als ik wat vind, als zij wat vindt. Dan praten we met elkaar", zegt Spitse. "Wij zijn al een aantal weken goed met elkaar bezig. Natuurlijk hoort dit erbij, welkom in de grotemensenwereld. Maar we zijn met name bezig met wat we aan het doen zijn."

Of Spitse het graag anders had gezien? "Het hoort erbij. Wij focussen op het voetbal. Dit is wat erbij hoort. Ik maak me daar eigenlijk niet zo heel druk om, ik heb er eigenlijk ook wel een beetje schijt aan", is ze eerlijk. "Dat probeer ik ook wel over te brengen op de rest van de meiden."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
20/04
Ajax V
14:00
AZ W
za
20/04
PEC Zwolle V
14:00
Telstar W
za
20/04
PSV V
16:30
SC Heerenveen V
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 19 22 35
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 ADO Den Haag V 18 9 26
6 Utrecht W 19 -10 26
7 PEC Zwolle V 19 -3 25
Bekijk de hele stand