Spitse: "FC Twente heeft al die weken ervoor ook hun ding gedaan"

Sherida Spitse aan de bal namens Ajax
Sherida Spitse aan de bal namens Ajax Foto: © BSR Agency

Ajax deed zaterdag wat het moest doen om nog kans te maken op de titel: winnen van ADO Den Haag. In De Grolsch Veste won FC Twente echter met 2-0 van Telstar, waardoor de Tukkers kampioen van Nederland werden.

"Aan de voorkant heb je altijd een beetje hoop, dan geloof je er altijd nog in. Wij moesten ons ding doen, dat hebben we gedaan. Als Twente, met alle respect, niet wint van Telstar, dan verdien je het kampioenschap ook niet", spreekt Sherida Spitse zich uit bij ESPN. "Dat hebben ze gedaan. Ze hebben al die weken ervoor ook hun ding gedaan."

"Ze stonden genoeg punten voor om af en toe een misstap te maken. Twente is nog steeds een goede ploeg", is het oordeel van de Ajax-captain. Wanneer Spitse doorkreeg dat FC Twente aan het winnen was? "Tijdens de wedstrijd al. We hoorden wel wat de score was. Dan weet je dat je zelf ook de wedstrijd moet gaan winnen, om een beetje de druk erop te houden. Maar als het 2-0 wordt, dan weet je dat het een beetje klaar is. Daar moeten we realistisch in zijn."

Bij de Amsterdamse ploeg was wat verbazing over het feit dat de stadionspeaker van ADO Den Haag de andere tussenstanden omriep. "Ik maak me daar niet zo druk om. Je weet het, dus dan is het maar goed dat je het weet. Misschien hadden ze er een reden achter, maar goed, het hoort erbij. Daar moeten we ons niet zo druk over maken. Normaal gesproken komt het niet zo vaak voor."

Lees meer:
0 reacties