Spitse duidelijk: "We slaan soms een beetje door in Nederland"

Sherida Spitse op het trainingsveld van de OranjeLeeuwinnen
Sherida Spitse op het trainingsveld van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen gingen afgelopen vrijdag voor de derde keer op rij onderuit. Het zorgde voor flink wat kritiek, waar captain Sherida Spitse vervolgens fel op reageerde. Dat vond ze zelf overigens niet.

"Ik reageerde er helemaal niet fel op. Dat is gewoon mijn gevoel, dat jullie (de media, red.) dat dan zo vinden. Dat is bij ons niet het geval. Er is niet meer aan de hand", maakt Spitse duidelijk bij de NOS. "Dat wij nu een wisseling hebben in de selectie, dat doet iets met het elftal. Dat is logisch en heel normaal."

Ze vervolgt: "Het betekent niet dat wij niet meer kunnen voetballen. Je doet het samen. Jullie vinden het ook mooi als wij positieve resultaten behalen. Het helpt soms niet om zo negatief te zijn over ons elftal. Dat vind ik, persoonlijk. Uiteindelijk doe je het samen. Jullie vinden het ook mooi als wij een WK-finale spelen. Ik denk dat we daarin veel meer elkaar kunnen versterken."

"Natuurlijk is het jullie job om in die zin negatief te zijn en kritisch naar ons te kijken. Dat mag ook, dat hoort er ook bij", weet Spitse. "Maar ik denk dat we soms wel een beetje doorslaan in Nederland. Als ik dat vergelijk met bijvoorbeeld Noorwegen, waar ik zelf heb gespeeld, dan denk ik: die zijn veel positiever. Ook al gaat het soms wat minder. Dat is wat ik bedoel. Het is jullie job, het hoort er ook bij. Maar soms denk ik wel van 'we doen het wel met z'n allen, ook jullie horen bij ons'."

Lees meer:
0 reacties