Spitse blij met Oranjefans: "Dat is ook aan ons verplicht, vind ik"

Sherida Spitse bedankt het publiek
Sherida Spitse bedankt het publiek Foto: © Orange Pictures

De OranjeLeeuwinnen gaan met een 2-0 zege op Finland op zak richting het EK. Zaterdagavond werd de ploeg uitgezwaaid in een goedgevulde Grolsch Veste.

Dat vond Sherida Spitse mooi, zo zegt ze bij de NOS. "Dit is een prachtige dag. We spelen thuis, met iedereen erbij. We kunnen iedereen uitzwaaien, dat is een fijn gevoel. We winnen de wedstrijd. Met publiek erbij, dat is echt de twaalfde man voor ons."

De recordinternational viel in de smaak bij het publiek. "Ik hoor natuurlijk wel dat ze extra hard voor me klappen, dat is een fijn gevoel. We hebben die fans ook nodig. We doen het ook voor hen."

"Ik vind het altijd fantastisch als ze voor ons kunnen komen en willen komen. Dan wil je ze ook iets geven. Dat is ook aan ons verplicht, vind ik", aldus Spitse, die gematigd tevreden was over het duel.

"We hebben goede doelpunten gemaakt, maar ik vond ons niet heel, heel goed. Er zijn dingen die we mee moeten nemen, vooral verdedigend. Daar moeten we wel naar kijken, hoe we dat op gaan lossen", geeft de middenveldster aan.

De Leeuwinnen verdedigen in Engeland hun Europese titel, maar is volgens Spitse niet dé favoriet. "We moeten wel realistisch zijn. Ik denk dat er meerdere landen heel goed zijn op dit moment, die hebben zich de laatste jaren ook ontwikkeld."

"We passen echt wel in dat rijtje", is ze van mening. "Alleen we moeten wel hard blijven werken met z'n allen, want dat is wat we altijd in het verleden hebben gedaan. Dat moeten we niet vergeten, dat moeten we meenemen", besluit Spitse.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand