Spitse belangrijk voor Ajax: "Deze bekerfinale is heel belangrijk"

Sherida Spitse in het shirt van Ajax
Sherida Spitse in het shirt van Ajax Foto: © BSR Agency

Sherida Spitse schoot Ajax dinsdagavond naar de finale van de TOTO KNVB Beker. De captain van de Amsterdammers benutte in de verlenging een penalty tegen Feyenoord.

"Welke emoties ik allemaal heb gehad vandaag? Nou, met name wel de kansen die wij allemaal hebben gehad, maar er eigenlijk maar twee maken uiteindelijk. Dan ga je wel in de emotie, van 'schiet die bal nou eens een keer erin'", geeft Spitse na afloop toe bij ESPN.

Ze gaat verder: "Uiteindelijk hebben we de wedstrijd wel gecontroleerd, vond ik. In de eerste helft had ik niet het idee dat er een vuiltje aan de lucht was. We zeiden ook in de rust: 'als je de 2-0, 3-0 maakt, dan is de wedstrijd afgelopen'. Maar goed, dat lieten we liggen. Zij krijgen één kans en die zit erin."

"Daarna vond ik dat we nog steeds de controle hadden. We hadden het binnen negentig minuten kunnen afmaken, maar dat hebben we niet gedaan", zegt Spitse. "Dan nog maar een halfuurtje meer", lacht ze. Of de captain zichzelf iets kwalijk neemt bij de 1-1 van Ella Van Kerkhoven? "Hij kwam erover heen. Isa (Kardinaal, red.) raakte 'm ook aan, dus ik stapte op haar bal. Toen kwam die van mij vrij. Dat was een beetje ongelukkig."

Dat mag niet gebeuren, zo oordeelt Spitse. In de verlenging nam ze haar verantwoordelijkheid door de penalty te nemen. "Ik zat wel lekker in de wedstrijd, op dat ene moment na. Ik wil dat zelf ook niet. Maar dat is lekker. Ik weet dat ik die penalty kan nemen. Ik weet dat ik daardoor ons weer op voorsprong kan schieten. Dan is dat wel lekker."

Het deed wel iets met de middenveldster annex verdedigster, geeft ze toe. "Ik sta wel zelfverzekerd achter de bal. Deze bekerfinale is wel belangrijk. Als je kijkt naar de prijzen die we kunnen pakken, is dit de prijs die we nog kunnen pakken. Dat is heel belangrijk. Je speelt om de prijzen. De beker is de enige prijs die we nog kunnen pakken. Ook de Eredivisie Cup, maar dat is wel wat anders dan de KNVB Beker en de landstitel. We gaan er volle bak voor. Natuurlijk willen we de wedstrijden in de competitie goed afsluiten, maar kampioen kunnen we niet meer worden."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand