Spitse baalt van mislopen Spelen: "Geknokt voor wat we waard zijn"

Sherida Spitse bij de OranjeLeeuwinnen
Sherida Spitse bij de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen staan komende zomer niet op de Olympische Spelen. Nederland liep woensdag plaatsing voor het sportevenement mis, na een nederlaag tegen Duitsland. Dat doet pijn bij Sherida Spitse.

"Deze doet wel zeer. Maar als je kijkt naar wat we met z'n allen hebben gedaan, als je kijkt naar de poule in de Nations League...", is haar eerste reactie bij de NOS. "Dat was een pittige poule, zijn we eerste in geworden. Hoe we dat met z'n allen hebben gedaan, de tegenslagen die we met elkaar hebben gehad. Dat we uiteindelijk vanavond hier staan, eigenlijk in de finale om het ticket te proberen te pakken."

Dat lukte jammer genoeg niet. "Als je dan kijkt hoe we dat hebben gedaan, dan was Duitsland vandaag beter dan dat wij waren. Zo eerlijk moeten we zijn. We hebben op momenten wel goed gevoetbald, maar zij waren net wat beter. Dat moeten we accepteren."

Duitsland voetbalde wat makkelijker, zo zag Spitse. "Daardoor kwamen wij vaak onder druk te staan. Wij waren de bal te vaak te snel kwijt, waardoor wij niet heel veel kansen konden creëren. Ik vond Lineth (Beerensteyn, red.) wel een aantal keer gevaarlijk. Dat was het dan ook. Dat was zonde. Maar we hebben wel geknokt voor wat we waard zijn."

De 33-jarige Spitse loopt de Spelen dus mis, waardoor het erop lijkt dat de recordinternational van Oranje het sportevenement niet meer gaat meemaken in haar carrière. "Dat doet zeer en hoort helaas bij topsport. Het hoort bij winnen en verliezen. Die doet wel even zeer. Uiteindelijk hebben we meer om voor te spelen, volgende maand moeten we alweer kwalificatie (voor het EK, red.) spelen. Het had mooi geweest als het op mijn lijstje was komen te staan. Uiteindelijk hoort dat bij topsport. Tuurlijk doet het zeer, maar het hoort erbij."

Lees meer:
0 reacties