Spitse baalt nog altijd als een stekker: "Het was een gouden kans"

Sherida Spitse
Sherida Spitse Foto: © BSR Agency

In februari van dit jaar beleefde Sherida Spitse het dieptepunt van haar seizoen. De OranjeLeeuwinnen slaagden er niet in om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen.

Voor recordinternational Spitse extra pijnlijk, omdat ze bij de vorige spelen, in Tokyo, vlak voor de start van het toernooi af moest haken door een blessure. Inmiddels heeft ze de uitschakeling een plekje kunnen geven, maar alsnog blijft het zuur. "Ik had graag een Olympische Spelen op mijn cv gehad", zegt de captain van Oranje op de website van de Azerion Vrouwen Eredivisie.

"Ik ben nu 34 jaar. De kans is groot dat ik er over vier jaar niet bij ben, al heb ik daar voor mezelf nog geen streep onder gezet. Als land is het wel ontzettend moeilijk om je te kwalificeren voor de Olympische Spelen", weet Spitse. "Het was met deze generatie een gouden kans om ons weer te plaatsen voor een mondiaal toernooi. Ik baal er nog steeds van dat ons dat niet is gelukt. Maar ik ben ook iemand die daar niet te lang in blijft hangen. Het leven gaat door", blijft ze nuchter.

Lees meer:
0 reacties