Spitse: "Als je er zelf niet in gelooft, wordt het nooit wat"

Sherida Spitse in het shirt van Ajax
Sherida Spitse in het shirt van Ajax Foto: © BSR Agency

Ajax stuntte afgelopen seizoen in de UEFA Women's Champions League. De Amsterdammers bereikten, ondanks een zware poule, de kwartfinale.

Een prachtig avontuur, zo omschrijft captain Sherida Spitse het. De 34-jarige speelster keerde drie jaar geleden terug op de Nederlandse velden en stak haar ambitie niet onder stoelen of banken: ze wilde met Ajax de groepsfase van de UEFA Women's Champions League in.

Uiteindelijk lukte dat. "Als je ergens in gelooft, moet je daar volle bak voor gaan. Dat is altijd al mijn mentaliteit geweest. Ik ben een winnaar. Ik ben naar Ajax gekomen om prijzen te winnen en Champions League te spelen", geeft Spitse aan op de website van de Azerion Vrouwen Eredivisie. "Ik heb geprobeerd dat zelfvertrouwen over te brengen op de groep. Het is goed om je ambitie uit te spreken. Als je er zelf niet in gelooft, wordt het nooit wat."

Paris Saint-Germain werd de eerste tegenstander, in de Johan Cruijff ArenA. Spitse merkte zenuwen bij haar ploeggenoten, maar ook bij de tegenstander. "Ik wees mijn teamgenoten daar nog snel even op in het kringetje voor de wedstrijd. Zo van: zó overtuigd zijn die Fransen dus niet van zichzelf. Dat haalde direct wat spanning bij die meiden weg", weet ze nog.

Spitse heeft keer op keer genoten van de wedstrijden in de ArenA. "Met Oranje is het ons gelukt om de fans structureel aan ons te binden. Ik hoop dat dat met Ajax ook lukt. Dat al die tienduizenden supporters er volgend seizoen wéér zitten. Dat er ook steeds meer fans komen kijken naar onze wedstrijden op de Toekomst, maar ook dat we het afdwingen dat we nóg vaker in de Johan Cruijff ArenA spelen. De eerste stappen hebben we dit seizoen in ieder geval al gezet."

Lees meer:
0 reacties