Speelt Leuchter zich in de kijker? "Ze weet zelf wat ze graag wil"

Romée Leuchter juicht na haar treffer in de UEFA Women's Champions League
Romée Leuchter juicht na haar treffer in de UEFA Women's Champions League Foto: © Orange Pictures

Romée Leuchter tekende woensdagavond voor haar eerste treffer in de groepsfase van de UEFA Women's Champions League. De 22-jarige spits werd daarmee matchwinner tegen Bayern München.

Ook in de competitie is Leuchter aardig op schot, waardoor ze niet meer te houden lijkt voor Ajax. "Ze heeft er afgelopen zomer met het oog op haar ontwikkeling bewust voor gekozen om bij ons te blijven", geeft coach Suzanne Bakker aan tegenover De Telegraaf. "Ze vond dat ze nog niet klaar was voor een volgende stap. Dan is het mooi om te zien hoe goed ze zich in de afgelopen maanden heeft ontwikkeld."

Vorig jaar vertrok Victoria Pelova, toen een van de uitblinkers bij de Amsterdamse ploeg, in de winter naar Arsenal. Ajax hoopt dat scenario deze winter met Leuchter te voorkomen. "Laat me duidelijk zijn: we hopen dat Romée blijft", zegt Bakker. "Ze weet zelf wat ze graag wil. Wij kunnen haar op dit moment het mooiste podium bieden om zich verder te ontwikkelen, want we spelen nog steeds op hoogste podium", doelt de coach op de Champions League.

Lees meer:
0 reacties