Speelt Egurrola Spitse uit de basis? "Benieuwd hoe ze dat gaan doen"

Damaris Egurrola is een nieuw gezicht bij de OranjeLeeuwinnen. De middenveldster kon kiezen uit een interlandcarrière bij drie verschillende landen, maar koos voor Nederland.

In november kwamen de eerste geruchten over de stap van Egurrola en in april kan de speelster van Olympique Lyon haar debuut maken. "Vrijdag kan ze haar debuut maken. Dat zou ook nog in Groningen zijn, waar haar familie woont. Dan zou de cirkel rond zijn", zegt Rivkah op het Veld.

De journalist van de NOS vindt Egurrola een groot talent. "Je speelt niet voor niets bij Olympique (Lyon, red.) natuurlijk. Ze is nog jong. Ze is een verdedigende middenveldster. Dat is volgens mij ook best wel een goede toevoeging aan onze selectie", vervolgt Op het Veld in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen: De Talkshow.

"Ik denk dat het wel echt een toevoeging kan zijn. Ik ben ook wel heel benieuwd naar hoe ze die puzzel nu gaan maken", geeft ze aan. "Mark Parsons wilde haar heel graag hebben. Ik neem aan dat je haar dan ook haalt met het idee van: 'ik wil haar veel minuten laten spelen'. Ik ben heel benieuwd ten koste van wie dat zal gaan.

Mogelijk gaat Egurrola concurreren met Sherida Spitse of Jackie Groenen. "Dat is dan een beetje de concurrentie. Ik ben heel benieuwd hoe ze dat gaan doen. Ik denk wel echt dat het een goede toevoeging is. En ook leuk en verfrissend om te zien dat er wordt gescout in het buitenland bij mogelijke nieuwe speelsters."

Op het Veld deelt dan ook een compliment uit aan Parsons: "Ik weet dat hij niet altijd positief in het licht is gekomen de afgelopen maanden, maar volgens mij is het wel echt door zijn en Daniëlle's (Van de Donk, red.) goede werk dat ze hier komt spelen."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand