Speelsters SC Heerenveen vragen om respect: "Dat mag soms meer"

Merel Bormans
Merel Bormans Foto: © Orange Pictures

Journalist Marijn de Vries uitte eerder deze week in haar column in het NRC veel kritiek op SC Heerenveen. De speelsters van de Friese club dienden tijdens een diner van de businessclub als ober en daar was De Vries niet over te spreken.

Captain van SC Heerenveen, Merel Bormans, heeft er geen problemen mee om in actie te komen tijdens zo'n evenement. "We staan er heel erg voor open om dingen te doen voor de club en dat vinden wij helemaal niet erg. Het enige wat wij gewoon graag terug willen is respect daarvoor. Ik denk dat er heel veel geschreven is, veel mensen hebben dingen gelezen. Er kunnen altijd dingen beter, daar moeten we stappen in zetten", zegt de verdedigster bij ESPN.

De Vries viel ook over een opmerking die tijdens het evenement gezegd werd. "Blijkbaar stond het vrouwenelftal nog niet genoeg voor joker, met die dienbladen vol drank en hapjes. U deed er in uw speech een schepje bovenop. Het stond hen goed, vond u, de vrouwen deden wat bij hen paste: verzorgen. Lekker in hun natuurlijke habitat", zo schreef ze.

Bormans wil de opmerking niet herhalen op tv. "Ik denk dat iedereen dat zelf kan lezen. We doen graag dingen voor de club, we hopen daar respect voor terug te krijgen. Dat mag soms wel iets meer. Ik vind dit soort dingen heel leuk, ook onder de mensen zijn. Wat dat betreft vind ik het niet erg om iets te doen. Ik denk dat niemand dat erg vindt."

"Het was een lange avond, iets eerder naar huis zou fijn zijn, want je moet de volgende dag ook trainen. Dat zou het enige zijn. Ik doe het met liefde nog een keer, het is gewoon dat ik graag het respect daarvoor terug wil", aldus de verdedigster, die aangeeft dat er bij SC Heerenveen heel veel verbeterd is.

"Kleine dingetjes, zoals yoga-matjes. Dat was andere seizoenen niet zo. Ik denk dat daar veel verbetering in zit. Er kunnen altijd dingen beter, zowel in het voetballen als ernaast. Daar gaan we aan werken. Ik heb gehoord dat we de hartslagmeters gaan krijgen, ik heb ze nog niet gezien. Onze fysieke trainster die gaat ermee aan de slag. Ik sla dan wel met de vuist op tafel. Zo ben ik wel een beetje."

"Ik wil ook heel graag winnen en ik denk als je kijkt naar de betere clubs, de grotere clubs, die werken met faciliteiten. Dat hebben wij gewoon niet. Met hartslagmeters kun je bijvoorbeeld een stap vooruit te zetten. Die moeten er wel echt gaan komen", besluit Bormans.

Lees meer:
0 reacties