Speelster Fortuna na schorsing om geweldsincident weer op het veld

Het logo van Fortuna Sittard
Het logo van Fortuna Sittard Foto: © Pro Shots

De speelster van Fortuna Sittard die vorige maand werd aangehouden na een geweldsincident op de Markt in Sittard, maakt sinds vorige week weer deel uit van de selectie. De 26-jarige speelster werd na het incident geschorst door de Limburgers.

Ze deed vorige week mee in de oefenwedstrijd tegen PSV, zo meldt De Limburger. Fortuna Sittard besloot de voetbalster in afwachting van de afhandeling van de zaak door het Openbaar Ministerie te schorsen. De speelster werd verdacht van 'eenvoudige mishandeling' van een medewerker van een horecagelegenheid. Ook is er een proces-verbaal opgemaakt van het 'beledigen van een ambtenaar in functie', omdat ze bij haar arrestatie politieagenten zou hebben beledigd.

Het Openbaar Ministerie heeft laten weten dat de zaak nog loopt, maar Fortuna Sittard ziet volgens het eerdergenoemde medium 'in de huidige stand van zaken' geen reden meer om de schorsing aan te houden. "We hebben met deze speelster goede gesprekken gevoerd, en ze heeft de opgelegde sancties nageleefd", laat directeur Ivo Pfennings weten. "Wij hebben hiermee een duidelijk signaal afgegeven dat wij dit als club op geen enkele manier tolereren. Ze heeft nogmaals haar excuses aangeboden, aan ons en aan de direct betrokkenen en voor ons is de kwestie hiermee afgedaan. De focus ligt weer op het voetbal", besluit hij.

Nederland - Argentinië

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de kwartfinale! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen Argentinië. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van Argentinië! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
8/12
ADO Den Haag V
19:30
Feyenoord V
vr
9/12
PEC Zwolle V
18:00
VV Alkmaar W
vr
9/12
SC Heerenveen V
18:00
Excelsior Rotterdam W
vr
9/12
Telstar W
18:00
PSV V
zo
11/12
FC Twente V
16:45
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 9 39 27
2 Ajax V 9 29 24
3 Fortuna Sittard W 9 16 19
4 ADO Den Haag V 9 12 16
5 PSV V 9 6 16
6 Feyenoord V 9 -2 13
7 PEC Zwolle V 8 -14 8
Bekijk de hele stand