Speelsteden WEURO kleuren oranje

Utrecht, Rotterdam en Tilburg kleuren op 16, 20 en 24 juli oranje! Deze dagen spelen de OranjeLeeuwinnen hun groepswedstrijden van WEURO2017.

De KNVB organiseert al tientallen jaren samen met partners Oranje Fanzones en Oranjeparades bij eindtoernooien van de mannen. Oranjesupporters die naar een eindtoernooi afreizen komen voorafgaand aan de wedstrijd bij elkaar op de Oranje Fanzone. Vanaf hier gaan de supporters in een Oranjeparade naar het stadion. Waar ook ter wereld wordt deze parade aangevoerd door de Oranjebus.

Beelden van deze parades gaan de hele wereld over. Iedereen kent de beelden van Basel, waar meer dan 100.000 supporters de stad oranje kleurden. Maar ook de beelden uit onder andere Zuid-Afrika en Brazilië zijn wereldwijd bekend.

Nog nooit werd er een Oranje Fanzone en –parade bij een vrouwentoernooi georganiseerd. Daar komt nu verandering in! Op 16 juli vindt de allereerste editie plaats bij de WEURO Fanzone op de Neude in Utrecht. Alle Oranjefans worden opgeroepen om ’s middags vanaf 12.00 uur naar het plein te komen, waar ze kunnen genieten van muziek en activiteiten met onder andere een optreden van Wolter Kroes. Om 15.00 uur vertrekt de Oranjebus met de fans naar het stadion. Dit is ongeveer 3 kilometer lopen, waardoor Utrecht echt oranje kleurt.

Op 20 juli wordt dit herhaald op het Kruisplein in Rotterdam en op 24 juli (roze maandag) op het Pieter Vreedeplein in Tilburg.

De parade in Tilburg is een bijzondere: ook de Belgen zullen meelopen, oranje wordt dus gemixt met rood. Overigens zijn uiteraard ook de andere dagen de fans van de tegenstander van harte welkom.

Data en locaties:

  • 16 juli De Neude, Utrecht 12.00 – 16.30 uur (vertrek parade 15.00 uur)
  • 20 juli Kruisplein, Rotterdam 15.00 – 19.30 uur (vertrek parade 18.30 uur)
  • 24 juli Pieter Vreedeplein, Tilburg 13.00 – 19.30 uur (vertrek parade 18.30 uur)