Speelman stopt met profvoetbal: "Dat kan niet als ik bij ADO blijf"

Romy Speelman in het shirt van ADO Den Haag
Romy Speelman in het shirt van ADO Den Haag Foto: © Orange Pictures

Romy Speelman zet na dit seizoen een punt achter haar profcarrière. De 21-jarige middenveldster van ADO Den Haag wil zich gaan richten op haar maatschappelijke carrière.

"Ik snap wel dat het vreemd overkomt. Het zijn niet de prestaties en ook niet het plezier dat ik nog steeds heb, waarom ik deze beslissing heb genomen", geeft Speelman aan in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Ze vervolgt: "Dat kan je wel zien aan de manier hoe ik speel. Ik geef nog steeds honderd procent. Je kan niet zien dat ik aan mijn laatste wedstrijden bezig ben."

Speelman heeft simpelweg naast het voetbal andere ambities. "Ik werk als onderwijsassistent op een basisschool in Leidschendam en kan een vast contract krijgen en meer uren gaan draaien."

"Daarnaast studeer ik ook nog toegepaste psychologie, waarvan ik nog twee jaar moet voltooien om de opleiding af te ronden", geeft Speelman aan, die daarnaast ook op zichzelf wil gaan wonen.

"Dat kan niet als ik bij ADO blijf trainen en voetballen. Dat kost te veel tijd en levert te weinig op", is ze open. Speelman, die eerder bij FC Twente speelde, geeft aan dat het op dit moment voor haar de beste keuze is.

"Maar misschien blijkt dat volgend seizoen helemaal niet zo te zijn. Dat zien we dan wel. Dat is het risico dat ik neem", zegt de middenveldster, die komend seizoen bij FC Rijnvogels gaat spelen. "Ik ben nog te jong om helemaal te stoppen en bovendien vind ik het voetbal daarvoor ook nog te leuk."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand