Speelman eerlijk: "Uiteindelijk paste ik niet bij FC Twente"

Romy Speelman in het shirt van ADO Den Haag
Romy Speelman in het shirt van ADO Den Haag Foto: © Orange Pictures

Romy Speelman speelt komende zondag met ADO Den Haag in het Cars Jeans Stadion tegen haar oude club FC Twente. De twintigjarige middenveldster kende twee moeizame jaren in Enschede en keerde afgelopen zomer terug naar ADO.

Speelman kwam bij FC Twente nauwelijks aan spelen toe. "Natuurlijk is het balen dat ik bijna niks heb gespeeld, maar toch heb ik geen spijt van mijn overstap gehad", blikt ze terug in het Algemeen Dagblad. "Destijds was ik eraan toe. Ik heb veel geleerd over krachttraining en voeding, want daarin is FC Twente verder dan ADO. En op de trainingen vind ik dat ik ook een betere speelster ben geworden."

"Ik ben vanuit ADO gewend om direct te zijn, te zeggen waarop het staat"

De middenveldster had moeite zich aan te passen. "Ik ben vanuit ADO gewend om direct te zijn, te zeggen waarop het staat", geeft ze aan. "Dat was in Enschede iets minder gebruikelijk. Toen ik wel mocht spelen, was ik heel moe. Bleek dat ik de ziekte van Pfeiffer had. Eenmaal hersteld werd het seizoen vanwege corona afgebroken. In het tweede seizoen was ik er klaar voor, maar maakte de trainer andere keuzes. Ook al liet ik op trainingen zien dat ik een kans verdiende."

Speelman besloot daarom te vertrekken. "Kampioen worden, de Eredivisie Cup winnen en in de Champions League uitkomen is leuk, maar niet als je alleen maar op de bank zit. Dan wil ik veel liever spelen bij een andere club. Eenzaam heb ik me daar niet gevoeld, maar ongelukkig omdat je niet aan spelen toekomt wel. Uiteindelijk paste ik niet bij FC Twente en de club niet bij mij", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties