Speciale ontmoeting voor Van de Donk: "Hij liet me mijn ding doen"

Daniëlle van de Donk in actie namens Oranje
Daniëlle van de Donk in actie namens Oranje Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen spelen dinsdag tegen Schotland, waar Pedro Martínez Losa de bondscoach is. Hij is een oude bekende van Daniëlle van de Donk en Vivianne Miedema. Martínez Losa was namelijk eerder coach bij Arsenal.

De Spanjaard pikte in 2015 Van de Donk op bij het Zweedse Göteborg FC. "Ik keek veel wedstrijden en zag opeens een kleine speler van Göteborg", blikt hij terug in gesprek met NU.nl. "Ze was heel dynamisch en ze was sterk in de dribbel. Ik zocht haar naam op: Daniëlle. We probeerden snel te handelen, misschien ging ze tekenen bij een andere club. Toen kwam ze bij ons."

Onder Martínez Losa groeide de Brabantse middenveldster uit tot een vaste waarde. "We hebben haar het vertrouwen gegeven dat ze een topspeelster kon worden. Als je in Nederland speelt, denk je niet dat je zover kunt komen. Het talent van Daniëlle was er. Dat hebben we gewoon herkend", blijft de huidig bondscoach van Schotland nuchter.

Van de Donk is lovend over de coach. "Ik ben ontzettend blij dat hij me naar Arsenal heeft gehaald", zegt Van de Donk. "Dat heeft me heel veel beter gemaakt. Het aanvallende voetbal dat hij wilde spelen, paste heel goed bij mij. Hij liet me mijn ding doen met druk zetten en wees me op mijn kwaliteiten. Daar paste hij de trainingen en het spelsysteem op aan."

De trainingen vond de nummer tien van Oranje 'echt helemaal geweldig'. "Ik moest kapot hard werken, twee uur lang, maar ik vond het superleuk. Hij is Spaans dus hij heeft wel wat temperament, maar hij is een hele leuke en lieve man", aldus Van de Donk.

Twee jaar na de komst van Van de Donk wist Martínez Losa ook nog Miedema te strikken bij Arsenal. "We hebben hard gewerkt om haar te overtuigen van een overstap naar Arsenal. Dat was een geweldige zet van de club", aldus de Spaanse coach. Lang werkten de twee niet samen, maar Martínez Losa kijkt vol trots terug.

"Ze hebben een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal. Ik ben blij dat Miedema weer terug is. Ik weet dat ze heel belangrijk kan zijn voor elk team. Maar hopelijk kan ze nog een paar wedstrijden wachten met goals scoren", lacht de Schotse bondscoach.

Feyenoord wint voor 50 (!) keer je inzet!

Feyenoord speelt zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Almere City FC. Unibet heeft een mooie boost bij een overwinning van Feyenoord in Almere. Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Feyenoord! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
2/03
PSV V
14:00
Fortuna Sittard W
za
2/03
Feyenoord V
16:30
Excelsior Rotterdam W
za
2/03
PEC Zwolle V
16:30
ADO Den Haag V
zo
3/03
FC Twente V
12:15
Ajax V
zo
3/03
AZ W
14:30
Utrecht W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 15 35 45
2 Ajax V 15 31 36
3 PSV V 15 21 30
4 Fortuna Sittard W 15 16 27
5 ADO Den Haag V 15 6 22
6 PEC Zwolle V 15 0 21
7 Utrecht W 15 -11 21
Bekijk de hele stand