Spanning in Nations League: "België manifesteert zich nadrukkelijk"

België juicht na een doelpunt tegen Engeland in de Nations League
België juicht na een doelpunt tegen Engeland in de Nations League Foto: © Orange Pictures

Waar de OranjeLeeuwinnen dinsdagavond nipt wonnen van Schotland, liet Engeland zich verrassen door België: 3-2. De nederlaag van de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman verandert volgens Andries Jonker echter niets aan de uitgangspositie van Oranje in de Nations League.

Jonker had de nederlaag van Engeland niet zien aankomen, is hij eerlijk. "België manifesteert zich nadrukkelijk en is kanshebber om de groep te winnen. Maar het gegeven dat Engeland verloren heeft, verandert niets aan hun en onze uitgangspositie richting Engeland – Nederland."

"Het kan op Wembley beslist worden, maar dat is ervan uitgaande dat Engeland en wij de laatste groepswedstrijd winnen. En dat is best een veronderstelling", aldus de bondscoach tegenover het Algemeen Dagblad. Op Wembley moet Engeland winnen van Oranje om kans te houden op groepswinst.

De Leeuwinnen waren in eigen huis met 2-1 te sterk voor de Lionesses. "Engeland moet dus met minimaal twee doelpunten verschil winnen", weet Jonker. "In die zin is er door hun verlies niets veranderd, want dat was voor de wedstrijd ook al zo. Het levert ons niet zoveel op. Wij zitten in een gunstige uitgangspositie. Winst op Wembley is goed, een gelijkspel ook en een nederlaag met één doelpunt verschil ook."

Wel noemt de bondscoach het 'zeer verrassend' dat België kanshebber is om de poule te winnen. "Omdat zij in staat zijn om in de volgende wedstrijd van Schotland te winnen en dan in Tilburg. voor de volle winst te gaan. Wij moeten ervoor zorgen dat we in Londen het gewenste resultaat halen en dan het karwei afmaken in Tilburg. We hebben het in eigen hand", klinkt het rustig.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
20/04
Ajax V
14:00
AZ W
za
20/04
PEC Zwolle V
14:00
Telstar W
za
20/04
PSV V
16:30
SC Heerenveen V
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 19 22 35
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 ADO Den Haag V 19 8 26
6 Utrecht W 19 -10 26
7 PEC Zwolle V 19 -3 25
Bekijk de hele stand