'Spanje neemt besluit over inzetten Alexia Putellas tegen Oranje'

Alexia Putellas bij Spanje
Alexia Putellas bij Spanje Foto: © BSR Agency

Alexia Putellas was een verrassende naam in de selectie van Spanje voor de Final Four van de Nations League. De Spaanse sterspeelster kwam sinds november vorig jaar niet meer in actie door knieklachten.

Putellas werd eind december wederom geopereerd vanwege blijvende knieklachten. Die hield Putellas over aan het scheuren van haar kruisband vlak voor het EK in Engeland. In mei van 2023 maakte ze haar rentree, maar sindsdien is Putellas nog niet honderd procent fit geweest. In november vorig jaar speelde ze dus haar laatste minuten.

Toch werd de speelster van FC Barcelona opgeroepen door bondscoach Montse Tomé, die vervolgens aangaf dat Putellas 'op het veld zou kunnen staan' in de wedstrijd tegen de OranjeLeeuwinnen. Dat lijkt nu toch echter niet het geval. Volgens SPORT wordt de sterspeelster 'uitgesloten' van deelname aan het treffen met Oranje, tenzij er onverwachte wendingen plaatsvinden.

Voorlopig is het idee dat Putellas niet zal spelen, om zo haar terugkeer niet te overhaasten en geen risico's te nemen. Mogelijk haalt Tomé haar wel bij de wedstrijdselectie voor de (troost)finale, die voor volgende week woensdag op de planning staat.

Lees meer:
0 reacties