'Spanje beter dan op WK': "Stabieler dan het ooit is geweest"

Het elftal van Spanje
Het elftal van Spanje Foto: © Pro Shots

Spanje werd afgelopen zomer wereldkampioen op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. Daarna volgde er een ontzettend roerige periode, met 'de kus', het ontslag van bondscoach Jorge Vilda en stakende speelsters.

Toch lijkt de Spaanse ploeg er voetballend gezien geen last van te hebben gehad. "Ik zou bijna zeggen dat ze beter zijn geworden", zegt journalist Samuel Marsden, die het Spaanse voetbal op de voet volgt, tegenover ESPN. "Ze spelen met vertrouwen. Er is nog veel dat verbeterd moet worden en er zijn spelers die zich nog steeds niet laten oproepen voor het nationale elftal. Zoals Patri Guijarro, de FC Barcelona-middenvelder en Mapi León, de Barcelona-verdediger die nu geblesseerd is."

Marsden gaat verder: "Ze hebben het knap genoeg wel voor elkaar gekregen om in de eerste Nations League-wedstrijden, ondanks de twijfels over de selectie van spelers, goed voetbal te laten zien in een lastige groep. Ze hebben Zweden twee keer verslagen, Italië verslagen en Zwitserland twee keer verslagen. In een aantal van die wedstrijden speelden ze heel goed voetbal."

De Spaanse ploeg staat inmiddels onder leiding van bondscoach Montse Tomé, eerder de rechterhand van Vilda. "We zijn nu maanden verder en er wordt nu weinig gepraat over Montserrat Tomé, of ze blijft of niet", merkt Marsden op. "Als ze van Nederland verliest en de Spelen niet haalt, zetten mensen misschien wel vraagtekens bij haar op sportief niveau. Maar op dit moment is Spanje stabieler dan het ooit is geweest."

In Sevilla zullen de ogen vast ook gericht zijn op Damaris Egurrola, die voor Oranje koos en niet voor een interlandcarrière bij Spanje. "Damaris Egurrola was een groot onderwerp van gesprek rondom de wedstrijd tegen Spanje. Het ging over het feit dat ze voor Nederland had gekozen en haar aanvaring met de vorige trainer, Jorge Vilda. Dat was toen een groot onderwerp van gesprek en dat zal het nu vast ook weer zijn", denkt de journalist.

Lees meer:
0 reacties