Spaanse speelsters beraden zich op juridische stappen na oproep

Alexia Putellas kust de wereldbeker
Alexia Putellas kust de wereldbeker Foto: © BSR Agency

De Spaanse speelsters hebben verbaasd gereageerd op de oproep die zij hebben gekregen voor de nationale ploeg. Een flink aantal wil niet uitkomen voor de nationale ploeg, maar zijn toch opgeroepen door bondscoach Montse Tomé.

Alle 23 speelsters die vorige maand nog het WK wonnen, maakten vorige week bekend voorlopig niet te willen spelen voor Spanje. Achttien andere speelsters voegden zich ook bij deze groep. Toch werden meerdere van hen maandag opgeroepen door Tomé. Maandagavond volgde een statement van de speelsters.

"We zijn opgenomen in de selectie, terwijl we hadden gevraagd om ons erbuiten te laten. De redenen daarvoor zijn publiekelijk en zeker bij de Spaanse bond bekend", schrijven ze. "Na de gebeurtenissen van vandaag zullen we ons op juridische stappen beraden", geven speelsters als Alexia Putellas, Aitana Bonmatí en Mapi León aan.

"Nogmaals betreuren wij het dat onze bond ons in een situatie plaatst die wij nooit hebben gewenst. We zullen de beste beslissing nemen voor onze toekomst en onze gezondheid", aldus de speelsters, die contact hebben gezocht met spelersvakbond FIFPRO. Via die weg willen ze meer te weten komen wat de gevolgen kunnen zijn als zij geen gehoor geven aan de oproep voor de nationale ploeg.

In Spanje is er namelijk een wet waarin staat dat speelsters verplicht zijn op te komen draven zodra zij opgeroepen worden voor het nationale team. Doen zij dit niet dan volgen er flinke boetes én kan zelfs hun licentie om te spelen afgenomen worden.

De speelsters zelf denken dat de oproep van Tomé niet geldig is. Daarbij wijzen ze naar de FIFA-reglementen, waarin staat dat de clubs van de internationals op tijd moeten worden ingelicht als spelers worden opgeroepen. Dat zou volgens de speelsters niet gebeurd zijn.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
6/10
AZ W
19:30
Fortuna Sittard W
vr
6/10
Excelsior Rotterdam W
19:30
FC Twente V
vr
6/10
PEC Zwolle V
19:30
PSV V
za
7/10
Feyenoord V
14:00
Ajax V
zo
8/10
SC Heerenveen V
12:15
ADO Den Haag V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 3 9 9
2 Utrecht W 3 4 9
3 PSV V 3 9 7
4 FC Twente V 2 9 6
5 Ajax V 2 2 4
6 AZ W 3 -3 4
7 PEC Zwolle V 3 -2 3
Bekijk de hele stand