Spaanse selectie voor treffen met Oranje bekend, Putellas opgeroepen

Alexia Putellas
Alexia Putellas Foto: © Pro Shots

De selectie van Spanje voor de Final Four van de Nations League is bekend. Bondscoach Montse Tomé heeft 23 speelsters opgeroepen voor de duels met de OranjeLeeuwinnen en Frankrijk/Duitsland.

De opvallendste naam in de selectie is die van Alexia Putellas. De Spaanse sterspeelster werd eind december wederom geopereerd vanwege blijvende knieklachten. Die hield Putellas over aan het scheuren van haar kruisband vlak voor het EK in Engeland. In mei van 2023 maakte ze haar rentree, maar sindsdien is Putellas nog niet honderd procent fit geweest.

Haar laatste minuten maakte de 30-jarige aanvallende middenveldster in november vorig jaar. Afgelopen week trainde ze weer voor een deel mee bij FC Barcelona. Toch doet Tomé nu dus toch een beroep op Putellas. Verder heeft de bondscoach onder andere Jenni Hermoso, Salma Paralluelo, Vicky López, Olga Carmona en Laia Aleixandri opgeroepen.

De OranjeLeeuwinnen spelen op vrijdag 23 februari de halve finale van de Nations League in en tegen Spanje. De aftrap in La Cartuja in Sevilla is om 21:00 uur.

Lees meer:
0 reacties