Spaanse selectie bekend: speelsters ondanks boycot toch opgeroepen

Spanje viert de WK-titel
Spanje viert de WK-titel Foto: © BSR Agency

De Spaanse bondscoach Montse Tomé heeft maandag haar selectie voor de Nations League-wedstrijden tegen Zweden en Zwitserland bekendgemaakt. Daarin zitten meerdere speelsters die vorige week nog aangaven niet uit te willen komen voor de Spaanse ploeg.

Alle 23 speelsters die vorige maand nog het WK wonnen, maakten vorige week bekend voorlopig niet te willen spelen voor Spanje. Achttien andere speelsters voegden zich ook bij deze groep. De speelsters wezen in een verklaring naar de onveranderde cultuur bij de Spaanse bond sinds de rel rondom de ongewenste kus van Luis Rubiales op de mond van Jenni Hermoso. De speelsters lieten eind vorige maand al weten niet meer uit te willen komen voor Spanje totdat Rubiales uit zijn functie werd gezet.

Dat gebeurde niet, totdat hij vorig weekend bekendmaakte zelf op te stappen. Eerder werd al Vilda ontslagen als bondscoach. Toch vinden de speelsters, die een brief gaan sturen naar de Spaanse bond, dat niet genoeg. Volgens hen zijn er nog te weinig structurele veranderingen doorgevoerd. Ook zouden er nog te veel mensen werkzaam zijn bij de RFEF die het oude beleid bepaalden.

Daardoor weigeren zij voorlopig uit te komen voor Spanje, maar bondscoach Tomé heeft meerdere speelsters toch opgeroepen voor de komende duels in de Nations League. Het is nog onbekend of zij zich ook daadwerkelijk gaan melden bij de nationale ploeg. Onder meer Salma Paralluelo, Sandra Paños en de veelbesproken Jenni Hermoso zijn niet opgeroepen.

Lees meer:
0 reacties