Spaans OM eist gevangenisstraf tegen Luis Rubiales en Jorge Vilda

Luis Rubiales kust Jenni Hermoso
Luis Rubiales kust Jenni Hermoso Foto: © Pro Shots

Het Spaanse Openbaar Ministerie heeft 2,5 jaar celstraf geëist tegen Luis Rubiales voor zijn ongewenste kus op de mond van Jenni Hermoso. De voormalig voorzitter van de Spaanse voetbalbond wordt verdacht van dwang.

Uit onderzoek en getuigenverhoren bleek eerder al dat de kust 'non-consensueel' was. De Spaanse justitie meldde eerder al Rubiales te gaan vervolgen voor de kus onder dwang. Ook wordt hij vervolgt voor de druk die hij op de Spaanse aanvalster en haar familie zou hebben uitgeoefend, door te stellen dat de zoen met wederzijdse toestemming plaatsvond.

Maandag stuurde het Spaanse OM de 'voorlopige conclusies' naar de rechtbank. Naast een gevangenisstraf eist de aanklager dat Rubiales tijdens zijn straf niet in de sportsector mag werken, de komende vier jaar niet in een straal van 200 meter van Hermoso mag komen en een schadevergoeding van 100.000 euro betaalt aan de voetbalster.

Naast de straf voor Rubiales eist het OM ook anderhalf jaar cel jegens drie andere gezichten van de Spaanse bond: voormalig bondscoach Jorge Vilda, oud-technisch directeur Albert Luque en Rubén Rivera, hoofd marketing van de Spaanse voetbalbond. Zij zouden druk op Hermoso hebben uitgeoefend om in een video te zeggen dat de kus met haar toestemming werd gegeven.

Lees meer:
0 reacties