Spaan weer matchwinner bij AZ: "De actie van Desiree was heerlijk"

Floor Spaan (AZ) juicht na een goal tegen Fortuna Sittard
Floor Spaan (AZ) juicht na een goal tegen Fortuna Sittard Foto: © BSR Agency

Floor Spaan kroonde zich zaterdagmiddag tot matchwinner namens AZ. In de wedstrijd tegen Fortuna Sittard scoorde de aanvalster de enige goal. Daarmee leek het duel op de eerdere ontmoeting tussen beide partijen eerder dit seizoen. Op het AFAS Trainingscomplex won AZ in december vorig jaar ook met 1-0 door een treffer van Spaan.

De 20-jarige Spaan kan haar geluk niet op. "Ik kreeg 'm op een presenteerblaadje, zeker lekker. De actie van Desiree (van Lunteren, red.) daarvoor was echt heerlijk. Ze bleef vol strijden om die bal te houden, toen legde ze 'm heerlijk terug. Ik hoefde 'm alleen nog maar binnen te tikken", zegt de aanvalster bij ESPN.

Spaan vierde haar goal à la Cristiano Ronaldo. "De assistent-trainer, Kelvin (Jansen, red.), had van de week op de training als ik scoorde dat 'siiiiu'. Zo moest ik juichen. Hij zei nu: 'als je scoort, dan moet je het doet'", lacht ze. Van Lunteren had nog wel wat op te merken op het juichen van Spaan: "Hij kan nog wel beter. Dan moeten we maar nog meer doelpunten maken, dan kan ze 'm nog meer oefenen."

Lees meer:
0 reacties