Spaan weer belangrijk voor AZ: "Zat er al een tijdje aan te komen"

Floor Spaan (AZ) juicht na een goal tegen Fortuna Sittard
Floor Spaan (AZ) juicht na een goal tegen Fortuna Sittard Foto: © BSR Agency

Floor Spaan kroonde zich zaterdagmiddag tot matchwinner in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Het was haar eerste doelpunt sinds 15 december, toen ze ook in eigen huis de winnende maakte tegen de ploeg uit Limburg.

"Het zat er al een tijdje aan te komen", geeft Spaan aan in gesprek met het Noordhollands Dagblad. "Ik was er vaak dichtbij, maar het zat soms net niet mee. Trainer Wouter de Vogel noemde het de ketchupfles-theorie. Soms moet een spits wat langer wachten op een doelpunt, maar als die valt volgen er meer. Hopelijk is dit het begin van een nieuwe reeks", hoopt de 20-jarige aanvalster.

Zorgen over het ontbreken van doelpunten had Spaan niet, zo geeft ze aan: "Ik ben geen type speler die daar wakker van ligt. Zolang we als team goed presteren ben ik tevreden. Wie de goals scoort, maakt mij niet uit. Maar vanzelfsprekend ben ik blij dat ik het team vandaag (zaterdag, red.) heb geholpen met een doelpunt."

Of de zege op bezoek in Sittard terecht was? "Ik denk dat wij gelijkwaardig waren aan Fortuna Sittard. Maar op strijd hebben we de wedstrijd gewonnen. Daar mogen we als team trots op zijn. Ik vind het daarom een terechte overwinning", aldus Spaan, die op 23 maart met AZ in het AFAS Stadion speelt.

Dan is FC Twente de tegenstander. "We verhogen voor onszelf niet de druk, maar gaan er van genieten. We gaan aan het publiek laten zien wat we waard zijn", blikt ze al kort vooruit.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand