Spaan gaat de geschiedenisboeken in: "Zat er aardig snel in"

Floor Spaan bij AZ
Floor Spaan bij AZ Foto: © Orange Pictures

Floor Spaan schreef zaterdag historie in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De aanvalster van AZ was al na elf seconden trefzeker tegen FC Utrecht en tekende zo voor de snelste goal in de geschiedenis van de competitie.

"Die zat er aardig snel in", glundert Spaan voor de camera van ESPN. "Dit is wel heel lekker. Als je zo de wedstrijd begint, dan is dat sowieso lekker." Hoe die goal tot stand kwam? "We hebben met elkaar afgesproken dat we meteen vooruit gaan. Als 'ie er dan invalt, dan start je zeker een wedstrijd lekker. Goede voorzet, hij kwam lekker voor en ik kon 'm er zo intikken. Het was een goed begin."

De snelle treffer zorgde voor veel blijdschap bij de Alkmaarders: "We wilden na vorige week nu volle bak. We zijn hartstikke goed bezig met z'n allen. Dat je dan zo een wedstrijd kan beginnen, dat is heerlijk. Dan probeer je het vast te houden", zegt Spaan, die ook nog de 2-2 scoorde. "Dat was een gek doelpunt. Ik zag dat ik naast me wel een medespeelster bij me had, maar de keepster zag ik opzij bewegen."

"De hele hoek lag open. Ik probeerde 'm iets meer te stiften, maar het lukte niet helemaal. Maar goed, hij ging erin. Of ik 'm verkeerd raakte? Niet helemaal, maar ik wilde 'm iets meer omhoog doen", erkent ze. Met die treffer redde Spaan een punt voor AZ. In de slotfase streden de Alkmaarders voor dat punt. "Ik denk dat we dat met z'n allen goed gedaan hebben. Dat ik dat doelpunt kan scoren voor het team is fijn, maar ik denk dat we met z'n allen dit gedaan hebben."

Lees meer:
0 reacties