Sophie te Brake hoopt: "Ik zou graag door willen bij FC Twente"

Sophie te Brake bij FC Twente
Sophie te Brake bij FC Twente Foto: © Orange Pictures

Sophie te Brake is dit seizoen een vaste kracht bij FC Twente. De 21-jarige middenveldster annex verdedigster kwam tot dusver in zestien competitiewedstrijden in actie. Elf daarvan begon Te Brake in de basis.

Met de club uit Enschede traint ze elke dag. "En op twee dagen in de week trainen we twee keer, waarbij de tweede training specifieke training is voor ieder individu", vertelt ze in het magazine van haar oude club, s.v. Grol. "We hebben ook echt een hele leuke groep. Ik voel me heel erg thuis bij het eerste elftal. Ik kan eigenlijk met iedereen wel goed overweg."

"Bij Twente heerst een bepaalde cultuur die ze goed bewaken. Als spelers van andere clubs naar FC Twente komen, verwachten ze ook dat spelers zich daar aan aanpassen. Bij Twente draait het om ons en niet om ik", geeft Te Brake aan. "En daarbij wordt er verwacht dat iedereen er altijd hard voor werkt. Hierdoor ontstaat er een echt teamgevoel."

De verdedigster ligt nog tot het einde van dit seizoen vast bij de Tukkers. "Ik zou graag door willen bij FC Twente. Ik denk dat ik me goed heb laten zien de afgelopen maanden en ik kom uit de eigen opleiding, dus ik heb goede hoop dat ik mijn contract bij FC Twente kan verlengen", vertelt Te Brake daarover.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand