"Sommige speelsters wilden nog een feestje vieren, Damaris niet"

Damaris Egurrola en Romée Leuchter juichen in Tilburg
Damaris Egurrola en Romée Leuchter juichen in Tilburg Foto: © Pro Shots

Damaris Egurrola stond na afloop van de wedstrijd tussen de OranjeLeeuwinnen en België in het middelpunt van de belangstelling. De matchwinner, die in blessuretijd twee goals maakte, werd besprongen door haar ploeggenoten. Ze leek het zelf nog nauwelijks te beseffen.

"Klopt", beaamt haar moeder Alda Wienke in gesprek met de NOS. "Ze was gewoon echt heel moe, ook van alle emoties. Ik denk dat ze het allemaal even moest laten bezinken. Ze is wel een persoon die wat meer bescheiden is, die niet mee gaat springen en dansen met de rest, maar die het even op haar manier moet verwerken."

In de interviews was Egurrola ook vooral dankbaar richting haar ploeggenoten. "Zo is Damaris echt, ze weet gewoon: het is een teamsport", reageert Wienke. "Het team heeft de hele wedstrijd hard gewerkt. Dat zij die laatste twee doelpunten kon scoren is fantastisch, maar ze heeft heel goed door dat het zonder het team niet was gelukt."

Haar moeder, die samen met de Spaanse vader van Egurrola in Spanje woont, kreeg vanuit de kleedkamer nog een appje van haar dochter. Na middernacht belde de middenveldster vanuit de taxi nog even. "Ze was zo moe. Sommige speelsters wilden nog een feestje vieren, maar Damaris niet, die wilde naar bed. Ze is gewoon heel nuchter, denkt: ik moet morgen weer werken, terug naar Frankrijk, weer trainen met Olympique Lyonnais. Omschakelen en door."

Egurrola zat woensdagmiddag rond lunchtijd alweer in het vliegtuig naar Frankrijk. Wienke stuurde haar nog een berichtje voor het opstijgen. "Ik schreef: het zal wel heel bizar zijn om nu naar huis te gaan, maar neem de tijd, geniet van elk moment. Dat zou ze zeker doen, antwoordde ze."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/03
FC Twente V
12:15
Ajax V
zo
3/03
AZ W
14:30
Utrecht W
zo
3/03
Telstar W
16:45
SC Heerenveen V
za
9/03
ADO Den Haag V
14:00
Telstar W
za
9/03
Fortuna Sittard W
16:30
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 15 35 45
2 Ajax V 15 31 36
3 PSV V 15 21 30
4 Fortuna Sittard W 15 16 27
5 ADO Den Haag V 15 6 22
6 PEC Zwolle V 15 0 21
7 Utrecht W 15 -11 21
Bekijk de hele stand