Snoeijs: "Maar ik laat wel zien dat ik ze er ook in kan schieten"

Katje Snoeijs en Vivianne Miedema
Katje Snoeijs en Vivianne Miedema Foto: © Orange Pictures

Katja Snoeijs is geen basisspeler bij de OranjeLeeuwinnen, maar weet dat dat niet voor niks is. De spits moet Vivianne Miedema in de pikorde bij het nationale elftal voor zich dulden.

"Ik heb een hele goede spits voor mij, maar ik laat wel zien dat ik ze er ook in kan schieten", zegt Snoeijs bij de NOS over Miedema. Dat Miedema inderdaad niet de minste is, is inderdaad wel duidelijk. Miedema is met 83 goals in 100 duels topscorer aller tijden van de OranjeLeeuwinnen. "Ik denk dat er nog wel een brug te maken is voor mij richting Vivianne."

Snoeijs speelde in Nederland voor Telstar, VV Alkmaar en PSV, maar bij Bordeaux wil de aanvalster zich verbeteren in het voorin vasthouden van de bal. "Dat ervaar ik voor het eerst in de Franse competitie." In de Division 1 Féminine scoorde Snoeijs dit seizoen acht keer in veertien wedstrijden.

Bondscoach Mark Parsons was tevreden over de wedstrijd van Snoeijs van afgelopen zaterdag. "Ze is een intelligente speelster, maar ook een goede afmaker. Ze was tegen Finland heel allround, met en zonder bal", zegt Parsons, die Miedema nog altijd wel de beste vindt. "Niemand ter wereld kan tippen aan Miedema. Kwalitatief gezien is ze de getalenteerdste speelster die ik heb gezien. Zware concurrentie, maar daar kun je veel van leren."

Lees meer:
0 reacties