Snoeijs ging naar PSV: "Als meisje ben ik altijd voor Ajax geweest"

Katja Snoeijs in het shirt van Everton
Katja Snoeijs in het shirt van Everton Foto: © Pro Shots

Katja Snoeijs speelt inmiddels voor het Engelse Everton, maar maakte in 2018 de overstap van vv Alkmaar naar PSV. En dat was best een stap voor een Amsterdams meisje, zo geeft Snoeijs aan in gesprek met Amsterdams Dagblad.

"Door dat seizoen bij VV Alkmaar stond PSV ineens op de stoep en dat was best wel wat voor een meisje die altijd voor Ajax is geweest en wiens grootvader een seizoenkaart in de Arena heeft gehad. Ik ben zeker wel sfeergevoelig en de gesprekken met PSV voelden gelijk goed. Men had een duidelijk plan en toonde zich als een warme club. Ik voelde mij er heel snel thuis, kreeg vertrouwen en speelde vanaf het begin."

Na twee seizoenen in Eindhoven was de 26-jarige aanvalster toe aan een nieuwe uitdaging. "Ik heb genoten van mijn tijd bij PSV en het waren twee bewuste jaren aangezien ik ook de ALO in Amsterdam wilde afronden. Halverwege het tweede seizoen voelde ik wel al dat ik toe was een nieuwe stap, en het was inderdaad logisch dat die in het buitenland zou liggen. Girondins Bordeaux was direct concreet, had een goed verhaal en een prima visie. Dat, met de wetenschap dat je tegen Paris SG en Olympique Lyon mag spelen, maakte het plaatje compleet."

Ook in Bordeaux speelde Snoeijs twee seizoenen en inmiddels speelt de Amsterdamse voor het Engelse Everton. "Ja, ik had wel een paar gesprekken gehad met andere clubs, maar pas bij Everton kreeg ik echt een goed gevoel. De trainer had een duidelijk plan met mij en straalde veel vertrouwen uit. Daarnaast besefte ik ook dat het wellicht mijn enige kans was om ooit nog in Engeland te kunnen voetballen. Het vrouwenvoetbal leeft daar enorm."

Wat de vervolgstap van de international wordt is nog niet bekend. "Je weet nooit wat de toekomst brengt. In het buitenland mis je natuurlijk op sommige momenten je familie en vrienden wel. Aan de andere kant besef je in Engeland ook hoe professioneel en goed alles gefaciliteerd wordt. In Nederland worden er ook flinke stappen gemaakt, zeker nu het vrouwenvoetbal onder het betaald voetbal komt, dus wie weet. De toekomst zal het uitwijzen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
FC Twente V
12:15
ADO Den Haag V
vr
21/04
ADO Den Haag V
19:30
PSV V
vr
21/04
SC Heerenveen V
19:30
Telstar W
za
22/04
Fortuna Sittard W
19:00
Ajax V
zo
23/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Feyenoord V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 17 45 46
2 FC Twente V 16 71 45
3 Fortuna Sittard W 18 23 35
4 ADO Den Haag V 16 19 26
5 PSV V 17 6 26
6 PEC Zwolle V 17 -4 25
7 Feyenoord V 17 -4 23
Bekijk de hele stand