Smits op stoom: "Of ik 'm beter in kon schieten? Hij zit, toch?"

Joëlle Smits juicht na een goal voor PSV
Joëlle Smits juicht na een goal voor PSV Foto: © Orange Pictures

Joëlle Smits is aardig op stoom na de winterstop. De spits van PSV was zaterdag goed voor twee treffers in een moeizaam duel met PEC Zwolle.

"In de tweede helft zijn we bij elkaar gebleven, we zijn blijven knokken. We willen graag blijven voetballen, maar nu hebben we op een andere manier met de ruimtes gespeeld. Dat is goed uitgevallen", analyseerde Smits na afloop bij ESPN. De aanvalster scoorde in de 74e minuut de 2-1 uit een penalty.

"Voor mezelf is een penalty toch altijd een lekker doelpunt om mee te nemen. Ik wil die ballen gewoon nemen, dan schiet ik ze binnen. Of ik 'm beter in kon schieten? Hij zit, toch?", lacht Smits. "Toen 'ie zat, had ik wel het gevoel dat ik 'm lekker raakte. Hij zat er voor m'n gevoel lekker in."

Twee minuten daarna volgde de 3-1, die Smits maakte op aangeven van Zera Hulswit. "Ik vind het heerlijk om in de zestien te blijven en de ballen daar voor de goal te krijgen. Als ik 'm alleen maar hoef aan te raken, dan sta ik daar."

PSV staat momenteel derde in de Azerion Vrouwen Eredivisie en hoopt nog op de tweede plaats, met het oog op een ticket voor de voorronde van de UEFA Women's Champions League. "We weten wat er haalbaar is. We zijn heel goed bezig met elkaar. We moeten er gewoon in geloven. Qua topscorerslijst gaat het de goede kant op, de lijn zo doortrekken", sluit Smits af met een glimlach.

Lees meer:
0 reacties