Smits eerlijk: "Dat maakte het toernooi voor mij nog zwaarder"

Joëlle Smits
Joëlle Smits Foto: © Orange Pictures

Joëlle Smits (21) heeft het niet makkelijk bij haar nieuwe Duitse club VfL Wolfsburg. De spits begint spoedig aan de tweede seizoenshelft en hoopt daarin meer indruk te kunnen maken.

De voetbalster sukkelde veel met kleine kwetsuren. "Jammer om hier zo te beginnen. Het waren drukke weken en ik kon niet meteen lekker mijn ding doen. De ene keer kon ik wel meetrainen, de andere keer niet”, aldus Smits in gesprek met het Brabants Dagblad.

De Olympische Spelen, waar zij reserve was, hakten er flink in. "We hadden zo weinig mogelijkheden buiten het voetbal om. Ik zat er met hetzelfde doel, maar wist dat ik in wedstrijden niet gebruikt kon worden tenzij er iemand in de voorhoede geblesseerd zou raken. Dat maakte het toernooi voor mij nog zwaarder, daar ben je niet met een paar dagen vakantie overheen."

Nu is ze inmiddels weer fit. "De afgelopen twee weken kon ik op de trainingen alles laten zien. Dat ik wil spelen en de beste optie ben. Ik vraag het maximale van mezelf. We hebben een grote selectie, de trainer heeft veel keus. Ik hoop een kans te krijgen en die te pakken", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties