Smits blij met eerste interlandgoal: "Ook al is het de 7-0"

Joëlle Smits tijdens training OranjeLeeuwinnen
Joëlle Smits tijdens training OranjeLeeuwinnen

Joëlle Smits maakte haar eerste doelpunt voor Oranje tijdens de 8-0 overwinning op Cyprus. Ondanks de bijzondere mijlpaal en de grote zege, was ze niet helemaal tevreden over het spel van de ploeg.

"Het is altijd lekker om een goaltje mee te pikken. Ook al is het de 7-0, elke goal telt natuurlijk. Als spits wil je altijd scoren, dus ik ben blij dat ik eindelijk mijn eerste goal heb gemaakt. Je weet dat de tegenstander veel minder is en dat je in zo'n wedstrijd veel doelpunten gaat maken. Ik hoopte stiekem wel om wat minuten mee te mogen spelen", bekent de spits bij de NOS.

Smits moet bij het Nederlands elftal genoegen nemen met een reserverol door de aanwezigheid van Vivianne Miedema, misschien wel de beste spits ter wereld. "Ik heb zeker een hele goede spits voor me. Ik kan er heel veel van leren, maar het is ook een grote uitdaging om minuten te krijgen", aldus de aanvalster, die niet helemaal tevreden is over de wedstrijd.

"Zo'n wedstrijd ga je winnen, dat weet je. Het is alleen de vraag met hoeveel doelpunten. Je hebt altijd het gevoel dat je meer had kunnen scoren. Het tempo had bijvoorbeeld hoger gekund in sommige fases. Daardoor is het moeilijk om tevreden te zijn. Maar aan de andere kant moet je zo'n wedstrijd gewoon afvinken en door naar de volgende."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand