Smit wijst: "Fortuna is goed, wij zetten daar strijd tegenover"

Excelsior gaat woensdagavond strijden voor een plek in de bekerfinale. De Rotterdammers nemen het in eigen huis op tegen Fortuna Sittard. Of er al een beetje cupkoorts heerst in Kralingen?

"Cupkoorts? Nou, koorts is een groot woord, maar we zijn er helemaal klaar voor", zegt Kimberley Smit voor de camera's van het clubkanaal. "We zijn lekker aan het trainen deze week. We gaan ze pakken morgen (woensdag, red.)." Excelsior kwam op 30 maart voor het laatst in actie. Of het lastig is dat de laatste wedstrijd al een tijdje geleden is?

"Je kan zeggen dat dat lastig is, maar aan de andere kant hebben we wel een goed gevoel. We hebben goede trainingen achter de rug. Wat dat betreft hebben we niks te klagen", aldus de verdedigster, die enorm uitkijkt naar de halve finale. "Het is zeker een bijzondere wedstrijd. Als Excelsior zijnde kom je niet altijd in de halve finale terecht. We willen natuurlijk de finale, dat zou fantastisch zijn. We gaan er alles aan doen."

Smit weet echter ook dat het niet makkelijk gaat worden: "Fortuna Sittard is een goede tegenstander. Ze staan niet voor niets zo hoog. Het zal echt niet makkelijk worden. We onderschatten ze ook echt niet, het is een supergoede tegenstander. Ze zijn voetballend goed, dus het wordt een goede wedstrijd."

"Ze hebben talentvolle speelsters, ze hebben natuurlijk ook Tessa Wullaert. Dat is een goede spits, trefzeker. De mensen eromheen zijn ook allemaal goed en technisch. Het zal niet makkelijk worden", voorspelt ze. "Wij kunnen daar strijd tegenover zetten. Dat is natuurlijk een van onze sterkste punten. We gaan er vol voor."

Of Smit stiekem al droomt van de bekerfinale? "Ja, natuurlijk droom je er al van. Maar je moet het wedstrijd voor wedstrijd bekijken. Eerst morgen (woensdag, red.) en dan zien we het vanzelf."

Lees meer:
0 reacties