Smit: "Was niet zo dat de Nederlandse clubs in de rij stonden"

Kimberley Smit (met nummer 18) juicht met Excelsior
Kimberley Smit (met nummer 18) juicht met Excelsior Foto: © BSR Agency

Excelsior verraste afgelopen zomer met de komst van Kimberley Smit. De verdedigster was net kampioen geworden in België en koos voor de voormalig hekkensluiter van de Azerion Vrouwen Eredivisie.

"Sommige mensen vonden het vreemd dat ik van de Belgische landskampioen overstapte naar de hekkensluiter van Nederland. Dat snap ik ook wel", geeft de 24-jarige Smit aan op de website van de Nederlandse competitie. "Maar voor mij was het de juiste keuze. Na al die jaren in Amerika vond ik het fijn om eens wat dichterbij huis te zijn. Brussel is vanuit Wassenaar toch wel een eind rijden, ook al is het vergeleken met Amerika natuurlijk heel dichtbij."

Bij Anderlecht had Smit een mooie tijd, zo zegt ze. "En het is ook heus niet zo dat ik nu voor altijd dicht bij huis wil voetballen. Mocht ik voor een mooie club ooit weer moeten verhuizen, dan vind ik dat helemaal prima. Maar op dit moment vind ik het fijn om mijn vrienden en familie om me heen te hebben."

Smit zocht afgelopen zomer naar een Nederlandse club, maar merkte dat ze enigszins uit beeld was geraakt. "Het was niet zo dat de Nederlandse clubs voor me in de rij stonden", erkent ze. "Doordat ik in Amerika voetbalde, ben ik uit het vizier geraakt. Ik heb mezelf de afgelopen jaren enorm ontwikkeld, maar geen club was daarvan op de hoogte. Kennelijk is ook dat halfjaar bij Anderlecht niet genoeg geweest om in Nederland op te vallen. Maar gelukkig was er toch interesse", aldus de verdedigster.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand